NIEUWE SOFTWARE VAN INTEL LAAT DRONE VOLAUTOMATISCH BRUGGEN INSP

Geplaatst op 12-05-2017

 

Als het aan chipfabrikant Intel ligt kunnen kunstwerken zoals bruggen en industriële installaties in de toekomst met een druk op de knop geïnspecteerd worden, dankzij autonoom vliegende drones die aangestuurd worden door geavanceerde zelfontwikkelde Mission Control software. Die software zorgt niet alleen voor de aansturing van de drone, maar ook voor de analyse van de data na afloop van de vlucht.

Drone aansturen en data verwerken
Tijdens een demonstratie met de Falcon 8+ drone liet Intel zien dat het uitvoeren van routine-inspecties middels drones in de toekomst niet meer hoeft uitgevoerd te worden door een piloot van vlees en bloed. Het bepalen van de vliegroute kan geautomatiseerd worden aan de hand van Mission Control. Na afloop kan die software ook de opgenomen data vergelijken met de dataset van een vorige vlucht, en op die manier automatisch een seintje geven als er afwijkingen worden geconstateerd.

Dankzij een speciale gimbal aan de voorzijde van de Falcon 8+ drone kan de camera niet alleen omlaag, maar ook omhoog kijken: een voorwaarde voor het van alle kanten kunnen bekijken van bruggen of installaties. Op die manier kunnen alle elementen van het te inspecteren object tot op de millimeter nauwkeurig in kaart gebracht worden.

 

Eerder demonstreerde Intel de mogelijkheid om vliegtuigen te inspecteren met gebruik van drones. Maar er zijn nog veel meer toepassingen mogelijk: Intel past haar flight planning & execution software ook toe in de met een meerkleurenled uitgeruste Shooting Star drone, waarmee het bedrijf wereldwijd fascinerende lichtshows geeft. Bij die shows worden honderden drones gelijktijdig aangestuurd door één computer op de grond.

Overnames en investeringen
De Falcon 8+ inspectiedrone werd niet door Intel zelf ontwikkeld, maar door het Duitse bedrijf Ascending Technologies (AscTec). Dit bedrijf werd begin 2016 door Intel overgenomen. Eerder investeerde Intel ook al 60 miljoen dollar in het Chinese Yuneec. De Typhoon H hexacopter van dat bedrijf is te verkrijgen met RealSense-technologie van Intel, die de drone in staat stelt om obstakels te ontwijken en zelfstandig een vliegroute te bepalen door een parcours met hindernissen.

Deel dit bericht:

16/01/2019 | 1e Cursus dag Dokkum

Voor wie Iedere professional die gebruik wil maken van de mini-drone regeling Duur 10 Studie ur...

Lees meer

24/01/2019 | 1e Cursus dag Dokkum

Voor wie Iedere professional die gebruik wil maken van de mini-drone regeling Duur 10 Studie ur...

Lees meer
Agenda overzicht
 • Peter Rademaker

  Peter Rademaker

  In 2013 ben ik begonnen met het vliegen met RPAS en het onderzoeken van de mogelijkheden met het gebruik van een RPAS. Naast het vak instructie heb ik een grote passie voor innovatie en techniek...

  Lees meer
 • Jan Wiersma

  Jan Wiersma

  Sinds 2012 ben ik actief als ondernemer met in de portfolio: advies, systeemintegratie, training. Ik Bedenk vanuit technische expertise innovatieve oplossingen voor toepassing en het gebruik van drones....

  Lees meer