DJI GAAT GEOFENCING AFDWINGEN MIDDELS ACTIVATIECHECK

Geplaatst op 30-05-2017

 

Om te voorkomen dat dronepiloten bewust of per ongeluk in de buurt van vliegvelden of andere no-fly zones vliegen zijn de drones van DJI uitgerust met geofencing. Maar dat systeem werkt alleen goed als de gebruiker een account heeft bij DJI en het toestel is voorzien van de laatste firmware updates. DJI brengt daarom binnenkort een update uit van de DJI Go app die er middels een activatiecheck voor moet zorgen dat aan die voorwaarden wordt voldaan.

Database met no-fly zones
De kern van geofencing wordt gevormd door een database met locaties van vliegvelden en andere plekken wereldwijd waar drones uit den boze zijn. Deze database wordt achter de schermen continu uitgebreid, bijgewerkt en van nieuwe locaties voorzien. Op die manier wil DJI ervoor zorgen dat hun drones niet onbedoeld of expres vliegen op plekken waar dat niet mag.

Als mensen vliegen met een verouderde firmwareversie of geen actief gebruikersprofiel hebben bij DJI dan kan dat vervelende consequenties hebben, als dat betekent dat drones toch kunnen opstijgen op plekken waar een vliegverbod is ingesteld. Ook kan het zijn dat mensen geen tijdelijke vliegverboden doorkrijgen, zoals bij bosbranden of andere calamiteiten: dergelijke tijdelijk vliegverboden worden alleen ondersteund door drones met recente firmware-versies.

Even opnieuw inloggen
Om dat tegen te gaan brengt DJI komende week een nieuwe versie van de DJI Go app uit, die de gebruiker na het updaten vraagt om even opnieuw in te loggen. Op die manier kan ervoor gezorgd worden dat de app de juiste geofencingdata gebruikt. Als de gebruiker niet inlogt, dan worden er automatisch rigoreuze vliegrestricties toegepast: de drone kan dan niet hoger dan 30 meter en verder dan 50 meter vliegen, en ook geeft de drone dan geen camerabeeld door.

Om te kunnen inloggen heb je natuurlijk wel een actieve internetverbinding nodig. Ook moet je je accountgegevens bij de hand hebben. Mocht je je wachtwoord vergeten zijn, dan kun je vanuit de app een passwordreset uitvoeren. Na het activeren van de app kun je weer vliegen zoals voorheen, aan de bestaande lijst met no-fly zones en hoogtebeperkingen verandert vooralsnog niets. In principe hoef je niet iedere keer opnieuw in te loggen, alleen als je de DJI Go app op een andere smartphone of tablet installeert zul je de activatieprocedure weer even moeten doorlopen.

Voor de vakantie
De nieuwe inlogprocedure geldt voor alle recente DJI-modellen, waaronder toestellen uit de Phantom en Inspire-reeks. Mocht je met je drone op vakantie willen gaan, zorg er dan voor dat je de laatste firmware en DJI Go-app installeert en het inlogproces doorlopen hebt voordat je in het vliegtuig stapt, om te voorkomen dat je ergens niet kunt vliegen omdat je geen mobiele internetverbinding hebt.

Deel dit bericht:

16/01/2019 | 1e Cursus dag Dokkum

Voor wie Iedere professional die gebruik wil maken van de mini-drone regeling Duur 10 Studie ur...

Lees meer

24/01/2019 | 1e Cursus dag Dokkum

Voor wie Iedere professional die gebruik wil maken van de mini-drone regeling Duur 10 Studie ur...

Lees meer
Agenda overzicht
 • Peter Rademaker

  Peter Rademaker

  In 2013 ben ik begonnen met het vliegen met RPAS en het onderzoeken van de mogelijkheden met het gebruik van een RPAS. Naast het vak instructie heb ik een grote passie voor innovatie en techniek...

  Lees meer
 • Jan Wiersma

  Jan Wiersma

  Sinds 2012 ben ik actief als ondernemer met in de portfolio: advies, systeemintegratie, training. Ik Bedenk vanuit technische expertise innovatieve oplossingen voor toepassing en het gebruik van drones....

  Lees meer